H o m e S c h i l d e r i j e n P o r t f o l i o O v e r i g L i n k s

Schilderijen...
Over de schilderijen...

Sylvia Burks
schilderijen

Diversiteit kenmerkt mijn schilderwerk. Het is niet zo zeer dat ik een bepaalde stijl na streef. Het gaat mij meer om de kracht die een werkstuk uit kan stralen. Soms speelt ook de textuur van het materiaalgebruik hierbij een grote rol.

Werken van mijn hand zijn hierdoor zeer verschillend en kunnen zowel figuratief als abstract zijn. Door mijn grafische achtergrond herken ik in mijn werk vrijwel altijd een afgewogen sterke compositie.

Als voormalig lid van de teken- en schilderclub Het Koerhuis schilderde ik op de woensdag samen met een aantal andere leden. Mede tijdens deze bijeenkomsten zijn de volgende schilderijen, af en toe aan de hand van een vooraf gesteld thema, tot stand gekomen.

Hierboven ziet u het schilderij "Blauw paard" dat ik gedoneerd heb aan de dierenbescherming ten behoeve van de kunstveiling in het kader van het 100-jarig bestaan van de afdeling OverGelder.

Bovenstaand schilderij "La Parisienne" is gemaakt met paletmes en acrylverf. Het thema dat in dit kunstwerk is verwerkt is kubisme.

Onderstaand schilderij "Het Zevensprongpaardje" is genoemd naar een kunststof speeltoestel, dat in het speeltuintje stond bij de Zevensprong in Gorssel. Het speeltuintje is inmiddels verdwenen.

Het paardje is dusdanig gestileerd, waardoor er een vervreemd beeld is ontstaan.

Indien u interesse heeft in het werk van de club kunt u op www.hetkoerhuis.nl werken bekijken van de leden van de teken- en schilderclub het Koerhuis.

Naast mijn schilderwerk houd ik me ook bezig met grafische vormgeving. Hierbij kan gedacht worden aan onder andere het ontwerpen van logo's, flyers en digitale fotobewerking.